Demonstration 6 juni: Internationaldagen - Arbetarklassen har ingen nation
Demonstration 6 juni
Samling: Slussen klockan 11:00Det har nog inte undgått någon att det blåser kalla högervindar i samhället. Vardagsrasismen ökar, rasistiska partier vinner röster - och i juni marscherar fascister på Stockholms gator för sitt terrorvälde.

Snart två år efter att moderaterna trädde till makten kan det inte råda någon tvekan om vilkas intressen det s.k. "nya arbetarpartiet" värnad. Å ena sidan angrepp mot A-kassan, slag mot de sjukskrivna, fortsatt nedmontering av allmännyttan och nedskärningar i den offentliga sektorn. Å andra sidan skattesänkningar och lägre boendekostnader för de rika, utförsäljning av statliga företag och fortsatt stöd till utsugning av tredje världen.

Som en del av denna arbetarfientliga politik skärper regeringen kraven gentemot invandrare. Den redan rasistiska politiken mot flyktingar förstärks genom hårdare restriktioner på anhörighetsinvandring. Man fortsätter att misstänkliggöra och utvisa de som flyr från krig, fattigdom och svält. Samtidigt har man mage att framställa sitt förslag om arbetskraftsinvandring - ensidigt utnyttjande av framförallt kvalificerade arbetare som redan på förhand kan skaffa sig ett arbete - som en solidarisk handling, vilket kommer resultera i sänkta löner.

Genom denna politik, som syftar till att splittra vårt motstånd, lägger man grunden dels för mer öppet rasistiska krafter som Sverigedemokraterna och dels mer hårdföra, fascistiska grupper, som Svenska motståndsrörelsen och Nationalsocialistisk front. I ett hårdnande samhällsklimat med växande klassklyftor kan även den mer militanta fascistiska rörelsen finna ökad näring. Fascisterna vill krossa alla de demokratiska fri- och rättigheter som arbetarklassen och de förtryckta tillkämpat sig. Den 6 juni kommer dessa krafter återigen att sticka upp sina fula trynen och marschera på Stockholms gator.

På samma dag uppmanar vi till motstånd - mot högeroffensiven och den rasistiska politiken, mot fascism och för internationell solidaritet och klasskamp! Ta med dina vänner, arbetskamrater, familj, skolkamrater och mobilisera i din fackklubb! Vi uppmanar alla att sluta upp bakom parollerna:

* Internationell solidaritet
* Arbetarklassen har ingen nation
* Inga fascister på våra gator

http://www.nmr.nu/

***

Var där!


Kommentarer
Postat av: Nicklas Johansson

Hur kan ni delta i samma demonstrationer där AFA och RF håller tal? Anser ni inte att det rimmar illa med att värna om demokratin?

2008-06-24 @ 14:17:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0