Demonstration torsdag den 29:e maj


Al Nakba 60 år - Palestinasolidaritet!

Ung Vänster Bromma-Ekerö deltog självklart på demonstrationen den 15:e maj, som gick under parollen "60 år av fördrivning - 40 år av ockupation". Marschvägen kantades av slagord, till exempel "Bojkotta, bojtkotta, bojkotta Israel!" och "Palestina solidaritet!"

img380/9835/dsc00159uk8.jpg


Demonstration 6 juni: Internationaldagen - Arbetarklassen har ingen nation
Demonstration 6 juni
Samling: Slussen klockan 11:00Det har nog inte undgått någon att det blåser kalla högervindar i samhället. Vardagsrasismen ökar, rasistiska partier vinner röster - och i juni marscherar fascister på Stockholms gator för sitt terrorvälde.

Snart två år efter att moderaterna trädde till makten kan det inte råda någon tvekan om vilkas intressen det s.k. "nya arbetarpartiet" värnad. Å ena sidan angrepp mot A-kassan, slag mot de sjukskrivna, fortsatt nedmontering av allmännyttan och nedskärningar i den offentliga sektorn. Å andra sidan skattesänkningar och lägre boendekostnader för de rika, utförsäljning av statliga företag och fortsatt stöd till utsugning av tredje världen.

Som en del av denna arbetarfientliga politik skärper regeringen kraven gentemot invandrare. Den redan rasistiska politiken mot flyktingar förstärks genom hårdare restriktioner på anhörighetsinvandring. Man fortsätter att misstänkliggöra och utvisa de som flyr från krig, fattigdom och svält. Samtidigt har man mage att framställa sitt förslag om arbetskraftsinvandring - ensidigt utnyttjande av framförallt kvalificerade arbetare som redan på förhand kan skaffa sig ett arbete - som en solidarisk handling, vilket kommer resultera i sänkta löner.

Genom denna politik, som syftar till att splittra vårt motstånd, lägger man grunden dels för mer öppet rasistiska krafter som Sverigedemokraterna och dels mer hårdföra, fascistiska grupper, som Svenska motståndsrörelsen och Nationalsocialistisk front. I ett hårdnande samhällsklimat med växande klassklyftor kan även den mer militanta fascistiska rörelsen finna ökad näring. Fascisterna vill krossa alla de demokratiska fri- och rättigheter som arbetarklassen och de förtryckta tillkämpat sig. Den 6 juni kommer dessa krafter återigen att sticka upp sina fula trynen och marschera på Stockholms gator.

På samma dag uppmanar vi till motstånd - mot högeroffensiven och den rasistiska politiken, mot fascism och för internationell solidaritet och klasskamp! Ta med dina vänner, arbetskamrater, familj, skolkamrater och mobilisera i din fackklubb! Vi uppmanar alla att sluta upp bakom parollerna:

* Internationell solidaritet
* Arbetarklassen har ingen nation
* Inga fascister på våra gator

http://www.nmr.nu/

***

Var där!


Fler bilder från 1 maj 2008

img404/5835/dsc00145nz0.jpg
Medborgarplatsen

img408/80/dsc00144um9.jpg
Yoyo!

img185/5320/dsc00146ri3.jpg
Medborgarplatsen

img341/6810/dsc00147ej3.jpg
Medborgarplatsen

img337/3834/dsc00148tz4.jpg
Medborgarplatsen

img404/1710/dsc00151ti5.jpg
Demonstrationståget

img337/4885/dsc00152nd1.jpg
Demonstrationståget

1 maj 2008

Självklart firade Ung Vänster Bromma-Ekerö 1 maj, arbetarnas internationella högtidsdag.  Dagen började med att vi samlades klockan 09:30 vid La Mano monumentet, tillsammans med vänsterpartiet,  för att hedra de som stod upp mot fascismen under Spanska Inbördeskriget. Vi får aldrig glömma de män och kvinnor som kämpade för vår sak.

Efter det begav vi oss i samlad trupp till vänsterpartiets, Ung Vänsters och VSF:s demonstration vid Medborgarplatsen. Väl där delade vi ut gratis Flamman (http://www.flamman.se/), vänsterpartiets 1 maj tidning, samt talkörsparoller till förbipasserande och deltagare i demonstrationen.  Med ungefär femton minuter kvar till avmarsch mot Kungsträdgården ställde vi upp i ledet med vår banderoll.

img337/2716/dsc00143tl3.jpg

Klockan 13:00 bar det av mot Kungsträdgården.  Demonstrationen kantades av slagord och hejarop. Ena stunden skreks det slagord om förträffligheten med socialism, i andra om hur dåliga borgarna är.

img266/5193/dsc00149mt1.jpg

Av gammal tradition sprang fanbärare från vår demonstration upp mot slottet för att ställa sig där och se allmänt snygga ut, fast de han knappt halvvägs innan runt tjugo (!) soldater kom springande med gevären i högsta hugg. De som var där kan nog hålla med om att det såg ytterst löjligt ut. Fast å andra sidan, vad gör man inte för att skydda kungen?

img185/3504/dsc00155ax0.jpg


Framme vid Kungsträdgården hölls det tal och sjöngs Internationalen dagen till ära. Även diverse band uppträdde.

***

Över 10. 000 personer deltog i demonstrationen, vilket måste ses som mycket lyckat. Vi vill tacka alla som deltog och gjorde 1 maj 2008 till en fantastisk dag!

Affischering i Bromma

Under tisdagen begav sig aktivister ur Ung Vänster Bromma-Ekerö ut för att affischera. Affischeringen gick bra och ingenting anmärkningsvärt inträffade förutom att Bromma pryddes med budskap om socialism och feminism, vilket alltid måste ses som något anmärkningsvärt!


Vem är egentligen terrorist? - Stoppa USA:s rasistiska krig!Vem får jobba för skitlön? - ingen blatterea åt överklassen!


Snart kommer rapporten från 1:a maj. Kampen fortsätter!

Flygbladsutdelning

Igår delade aktivister ur Ung Vänster Bromma-Ekerö ut flygblad vid Brommaplans tunnelbanestation. Allt gick lugnt till och utdelningen ses som lyckad.

RSS 2.0