"Kriget mot terrorismen"

Den 11 september 2001 körde två plan in i två stycken World Trade Center torn i New York, det tredje tornet rasade av okänd anledning. Ögonen riktades direkt mot den islamistiska terrororganisationen Al-Qaida. Deras ledare, Usama Bin Ladin, erkände dock dådet först tre år senare, år 2004.

Vad har då denna tragiska händelse orsakat runt om i världen? Jo, det var nämligen efter den som de så kallade "kriget mot terrorismen" tog sin början. Man började kalla folk terrorister både hit och dit. Helt plötsligt var varenda muslim terrorist. USA har bombat Afghanistan i jakt på Bin Ladin, de har bombat Irak i syfte att "demokratisera och införa frihet i landet", de har inrättat ett "fängelse", Guantánamobasen, som grovt bryter mot de mänskliga rättigheterna.

Vi börjar med Afghanistan.

Orsaken, enligt USA, var att hitta Usama Bin Ladin och de andra islamisterna som var med och planerade 11 september dåden. Det har man inte gjort än, fast kriget fortfarande är i full gång. Det har till och med trappats upp på senare tid, USA med vänner har börjat bedriva anfallskrig igen. Många tusen människor har fått sätta livet till.

Irakkriget är väl det mesta kända kriget idag. USA invaderade Irak för att de skulle "demokratisera och införa frihet" i landet. Har man lyckats? Nej. Det råder delade meningar om hur många som mist livet under kriget, vissa säger 650 000, andra 50 000. Hur många det än är, så är det en för mycket. I krig mister människor livet, så är det. USA, om några, borde vara mycket medvetna om det. Men det verkar de bortse från.

Guantánamobasen var också en följd av 11 september dåden. Det är ett "fängelse" som, vilket jag skrivit längre upp, bryter grovt mot allt vad mänskliga rättigheter heter. Man spärrar in folk som inte vet varför de är där och hur länge de ska vara där, de får ingen rättvis rättegång, de behöver leva i minimala celler och de blir torterade för att de skall erkänna det ena eller det andra (trots det faktum att alla inte ens är skyldiga till något brott). Det har flera gånger framkommit att fångarna tvingats klä av sig nakna, tvingats hänga i kedjor i taket med mera. Att Guantánamobasen fortfarande finns år 2008 är ett mysterium.

Runt om i hela världen har olika länder börjat införa så kallade "terrorlagar", även i Sverige har man infört och lagt olika förslag gällande detta. Avlyssning med mera har blivit en vardag för många. Mats Odell, vår käre försvarsminister (som tur är har han avgått), har lagt förslag på att FRA (Försvarets Radioanstalt) ska kunna kolla alla mail som passerar landets gränser. SÄPO har folk i olika skolor som ska få andra elever att tjalla på sina klasskamrater om de misstänker att de är terrorister. Sådana här förslag förstärker rasismen i samhället och misstänkliggör inte bara de verkliga terroristerna, utan även vanliga araber och muslimer. Förut var det kommunister som var de svarta fåren, numera är det terrorister. Vilka kommer härnäst?

Summan av kardemumman: Tusentals och åter tusentals människor har fått sätta livet till i "kriget mot terrorismen", rasism har skapats av det och mänskliga rättigheter kränks dagligen. Är det värt det?

/UVB-E

Kommentarer
Postat av: Sture

Det aer alltid vaert att bekaempa ondskan, i detta fall islam. Tycker ni inte det var vaert att bekaempa Hitler?

2009-07-13 @ 13:29:07
Postat av: Frihetskämpe

Sluta lipa din äckliga kommunist. Islamistiska extremister får komma undan med vafan de vill bara för att de är svartskallar? Ta livet av dig din fega landsförrädare, kom ur din vänster-fas, väx upp, och följ med i kampen mot kommunisterna, demokraterna, islamisterna och judarna. Sluta förråda din ras. Hell Seger.

2011-08-04 @ 19:00:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0