Bromma Flygplats

Under dagen har flertalet aktivister ur Ung Vänster Bromma-Ekerö befunnit sig vid Bromma Flygplats för att protestera mot det nya kontraktet. Dagen började med att aktivisterna samlades vid Brommaplans tunnelbanestation, för att sedan bege sig till Bromma Flygplats. Väl där började det delas ut flygblad vid ingången. Efter att omkring 20 resenärer mottagit våra flygblad kom det ut en anställd på flygplatsen och bad flygbladsutdelarna lämna platsen. För att undvika trubbel i ett så tidigt skede, valde aktivisterna att lämna platsen för att lappa bilar som stod på flygplatsens område. Efter en stunds lappande kommer två Securitasbilar. Ur dem kliver två herrar som ber aktivisterna lämna området, vilka genast frågar vilken lag det är som säger att de inte får befinna sig på området, men får inget vettigt svar. Efter många om och men bestämmer sig aktivisterna för att lämna området, med två Securitasbilar hack i häl. Ganska stort pådrag för lite flygbladsutdelning, kan man tycka.

Istället för att dela ut flygblad innanför flygplatsens område, väljer aktivisterna att stå precis utanför grindarna och dela flygblad till förbipasserande, samt hålla en banderoll med texten "RÄDDA MILJÖN!" (bild nedan). Men nej, det gick inte heller för sig. Nu skulle man tydligen vara 100 meter ifrån flygplatsens grindar, eftersom den är ett skyddsobjekt. Efter ännu fler om och men lämnar aktivisterna även denna plats, för att gå 100 meter ifrån grindarna. 100 meter senare ser det ut precis likadant; aktivisterna står med en banderoll och delar ut flygblad - fast denna gång är det polisens tur att se vad de har för sig. Efter en kort pratstund lämnar de platsen. Lite senare gör aktivisterna detsamma, detta för att gå till Coop Forum och handla korv och läsk.

Ung Vänster Bromma-Ekerö låter hälsa att detta inte var sista aktionen mot Bromma Flygplats. Vi vill även passa på att tacka de aktivister som var med vid tillfället.Flygbladen som delades ut

"Du får detta flygblad för att Stockholms politiker tänkt förlänga kontraktet med Bromma Flygplats. Skriver de under kontraktet kommer Bromma Flygplats finnas kvar i över 30 år. Vi, Ung Vänster Bromma-Ekerö, tycker detta är alldeles absurt. Med vilken rätt påskyndar politiker den globala uppvärmningen när Jorden redan står under ett direkt hot? Är det pengar som lockar? För oss är pengar väldigt lågt prioriterat när vår planet håller på att förstöras. Något måste göras nu!

Så, käre resenär, vi ber dig ta tåget nästa gång. Vi ber dig att tänka på kommande generationer, de som kommer få lida av koldioxidutsläppen. T-centralen ligger inte långt härifrån, och tåg tar inte jättemycket längre tid än flyg. Vi lovar, det är det värt."


Banderollen

Kommentarer
Postat av: Sixten89

Håller Med - Stäng Bromma Flygplats!

2008-04-21 @ 02:14:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0